0 Yorum

USB 3.1 Geliyor Peki Neler Değişiyor?

20:39
Kullandığımız bir çok ürünün sahip olduğu  USB çıkışı/bağlantı noktaları USB 2.0 protokolüne sahipler. Yakın zamanda Intel tarafından teknoloji dünyasına sunulan Thunderbolt veri tranfer bağdaştırıısının sunduğu hız karşısında oldukça gerilere düşen USB teknolojisi her ne kadar USB 3.0 sürümüne geçiş yapmış olsa da Intel'in teknolojisi karşısında hala geri kalıyordu.

USB 3.1

USB programına dahil üreticilerin aldıkları radikal bir karar sonrası emektar veri aktarıcısı yeni rakibi Thunderbolt karşısında çok daha iddialı ve güçlü konuma gelecek. USB 3.1 ile birlikte alışageldiğimiz klasik bağdaştırıcı boyutları ve fonksiyonu değişecek.

Type-C olarak adlandırılan bu yenilikle birlikte USB giriş kanalları küçülecek ve bağlantı kablosunun giriş çıkış gibi kavramları ortadan kalkacak yani her iki uç da aynı yapıda olacak.

USB 3.1 teknolojisi sayesinde 10 Gbps gibi yüksek hızlı dosya transfer hızına ulaşılabilecek ancak bu hız Thunderbolt'un sağladığı hızın yarısı kadar bunu da belirtelim.

Yeni teknoloji her ne kadar yüksek hız ve donanım aksamı üzerinde daha az alan kaplama avantajlarını getirecek olsa da Type-C değişikliği nedeniyle artık bir çok USB bağlantısı olan cihazın ara bağlantı aracına/aparatlara ihtiyacı olacak.  

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat