6 Yorum

Polaroid Socialmatic Kamera Kesinleşti

15:54
Konsept olarak tasarlanan ve ismi Instagram ile anılan "Socialmatic" kamera ile ilgi haberi yaklaşık bir yıl önce bu başlıkta yayınlamıştık. Zaman içerisinde olgunlaşan konsept çalışma nihayet hayat buluyor ve fotoğraf tutkunları şık ve de pratik - üstelik hibrit yani hem dijital hem kendinden basmalı- Polaroid Socilmatic kamerasıyla buluşuyorlar.  

Polaroid Socialmatic Kamera

Dünya tarihinin teknoloji adına klasik ürünlerinden birisi haline gelen Polaroid Land Camera modelleriyle aynı prensipte çalışacak olan Socialmatic kamera çekilen fotoğrafları tümleşik ZINK baskı bileşeni sayesinde 2x3 inç ( yaklaşık 5 cmx7.60 cm boyutlarında)  kağıda kendisi basabiliyor.

Polaroid Socialmatic Kamera

Socialmatic'in kesinleşen teknik özellikleri ise şöyle:
  • Android işletim sistemi
  • 4.3 inç dokunmatik ekran
  • 14 MP arka kamera ve 2 MP ön kamera
  • LED flaş
  • 4 GB dahili hafızanın yanında SD kart ile harici hafıza artırma seçeneği
  • Bluetooth ve WiFi bağlantı desteği
  • Kişiye özel fotoğraf QR kodu
Son özellik olan QR kod desteği sayesinde her Socialmatic kamera sahibinin kendisine has bir kodu olacak bu sayede dilerse kullanıcı bu kodun çektiği fotoğraflarında basılmasını sağlayabilecek.
Polaroid Socialmatic Kamera
Bu özellik sayesinde birer akıllı cihaz olan Socialmatic kameraların QR kodunu taraması ve basması mümkün olabilecek. Diğer yandan birer sanat eseri olan harika fotoğrafların sahipleri de belirlenip hakları korunmuş olacak.

Polaroid Socialmatic Kamera

Polaroid Socialmatic kamerasının çıkış tarihi net olarak verilmese de 2014 yılının son çeyreğinde fotoğraf severlerle bulaşacağı bildiriliyor. Socialmatic kameranın fiyatı ise 299$ olarak belirlenmiş durumda.
Polaroid Socialmatic Kamera

6 Yorum:

  1. çok güzeeel amaaaa

    YanıtlaSil
  2. Off bayıldımm bu benim olmalı :D

    YanıtlaSil
  3. Ya acaba çekilen her fotoğrafı hemen basıyor mu polaroid kameralar? Demek istediğim belki bazılarını basmak bazılarını da bilgisayara atmak isteriz. Bir bilginiz var mı acaba bu konuda

    YanıtlaSil
  4. Tamamen kullanıcının isteğine bağlı olarak fotoğrafı basabilir ya da sizin de belirttiğiniz gibi sadece bilgisayara atmak için hafızasında tutabilir.

    Socialmatic kamera bir tür dijital kameradır ve Android işletim sistemiyle tıpkı bir akıllı telefon/tablet gibi çalışır.

    YanıtlaSil
  5. türkiyeye geldi miii??

    YanıtlaSil
  6. Bu makina Türkiye ye gelmycek mi son durumu nedir acaba?

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat