0 Yorum

Robotların Yükselişi: Kuka vs Timo Boll Tenis Maçı

20:26
İçerisinde bulunduğumuz "isimsiz" çağda en önemli etkiyi oluşturması beklenen robotların gelişim sürecine yakından baktığımızda bu beklentinin sağlam temellere dayandığını görmek mümkün. İnsansı robotlar, fonksiyonel CNC makineler, insansız araçlar ve dahası... Bunlar geleceğin robotlar olmadan şekillenemeyeceğini haber veren gelişmeler şüphesiz.

robot tenis

Kuka isimli bir robot da yakın geleceğimize ışık tutacak robot endüstrisinin son gözdelerinden birisi. Profesyonel Alman masa tenisçisi Timo Boll ile 11 Mart'ta göz alıcı bir masa tenisi maçı yapması planlanan Kuka(Kuka Kragilus) isimli CNC tipi robot yetkililerin bildirdiğine göre muadillerine nazaran daha gelişmiş reflekslere ve kontrollere sahip durumda. Hassas seviyelerde oldukça hızlı tepkiler verebilen robot rakiplerini bu yönüyle de geçmiş oluyor. Şimdiden üzerine bahisler oynanan bir araç haline gelen Kuka'nın Boll karşısında nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu. Muhtemeldir ki insanoğlu kendi icadı karşısında güçsüz kalacak ve yenik duruma düşecek.

Kuka vs Timo Boll Tenis

Alman menşeli şirket Kuka aynı isimli robotunu seri üretimle pazara sunmaya hazırlanıyor. Şirketin Çin'in Şangay kentindeki üretim merkezinin açılış lansmanı için düşündüğü masa tenisi maçı Mart ayının 11. gününde gerçekleşecek. 20.000 m²'lik alana kurulacak tesiste Asyalı müşteriler için yılda yaklaşık olarak 3.000 adet KUKA KR QUANTEC isimli model CNC robotları üretilecek.

Videoda bu lansman çalışması için hazırlanmış Kuka vs Timo Boll masa tenis maçının trailerını seyretmeniz mümkün. 

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat