0 Yorum

Windows XP Kullanıcılarının Yüzde 11'i Linux'e Geçecek

16:15
Microsoft'un son yıllarda aldığı köklü değişikliklerin neredeyse tamamını reddetmeyi sürdüren 11 yıllık Windows XP kullanıcıları, Windows'un yeni sürümlerine geçmek yerine büsbütün işletim sistemi değişikliğine gitmeyi planlıyorlar.

Araştırma şirketlerinin hala Windows XP kullanan bilgisayar kullanıcılarına yönelttikleri soruların karşılığında ortaya çıkan istatistik Microsoft'un canını sıkacak cinsten. Bu sorulardan birisi olan "XP'ten sonra hangi işletim sistemine geçiş yapacaksınız"a verilen cevaplarda şaşırtıcı bir şekilde %11 ile Linux sonucu ortaya çıkmış durumda.

xp linux windows microsoft

Microsoft'un sevilmeyen çocuğu gibi görülen Windows 8 adım adım yol almaya çalışırken XP kullanıcılarının azımsanmayacak kısmından gelen bu cevap Bill Gates ve çalışma arkadaşlarını epey üzecek gibi. Zamanında Microsoft ve yetkilileri tarafından tiye alınan Linux, iyiden iye Windows kullanıcılarını safına çekmeyi başarıyor. Linux hakkındaki farkındalık arttıkça kullanımı da bu duruma paralel bir şekilde artış gösteriyor.

Net Applications isimli kuruluşun verilerine göre halihazırda Windows XP kullanıcı sayısı Windows 8 kullanıcı sayısının neredeyse üç katı kadar. Diğer yandan 2015 yılına gelindiğinde Chrome ve Mozilla Firefox gibi popüler yazılımların yanısıra bir çok programın Windows XP'ye destek vermeyi keseceği gibi bir gerçek mevcut. Yani önümüzdeki yıl XP tam anlamıyla kapıları açık bir kale gibi düşman saldırılarına maruz kalacak. Bu yüzden Windows XP'ten göç etmek zaruri bir hal alacak. Muhtemeldir ki virüslere ve malware-trojan gibi zararlılara geçit vermeyen Linux tercihinin ana sebebi bu gerçek etrafında şekillenmiş olmalı.

   + Tavsiye Yazı: Çin'e Özel Linux

Dünya'da Linux işletim sistemlerine hızlı bir şekilde göç varken ülkemizde ise Pardus gibi bir kazanım maalesef hiç edilmiş durumda umarız ki yetkililerimiz bu durumu telafi edecek adımları kısa sürede atarlar ve Linux kullanımı ülkemizde de artış gösterir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat