0 Yorum

Wikileaks'in Kurucusu Assange: "NSA Reformunda Obama'ya İnanmayın"

17:29
Son dönemlerde skandal boyutlarını da aşan ulusal ve uluslararası dinlemeler dünya ülkelerinin gündemini meşgul ederken Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'den ilginç bir çıkış geldi.

julian assange nsa obama

Wikilieaks üzerinden yayımladığı belgeler ile dünya ülkelerinin kamuoyunu aydınlatmayı hedeflediğini belirten Assange, son dönemlerde bir çok ülkenin liderini de dinlediği ortaya çıkan Ulusal Amerikan Güvenlik Teşkilatı (NSA) hakkında insanlara çağrıda bulundu.

julian assange nsa obama 

CIA'in eski ajanı Edward Snowden tarafından yayınlanan belgeler sonucunda NSA'in skandal izleme ve dinlemeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Dünyanın sert bir şekilde tepkisini çeken NSA ve Amerika Birleşik Devletleri bu durumu telafi edebilmenin yollarına başvuruyor. Bunlardan birisi de Başkan Obama'nın NSA hakkında yeni bir düzenlemeyi kongreye sunacak olması. Bu düzenlemeye göre artık NSA'in yetkileri kısıtlanacak, kısıtlı veri saklanacak ve bu verilerin 3. kuruluşlar ile paylaşımı o kurumların ancak veriler ile ilgili olmaları kaydıyla yapılabilecek.

julian assange nsa obama

Julian Assange ise bu durumun gerçekçi olmadığını, Obama'nın bir tür imaj düzeltmesi yapmak adına NSA düzenlemesi işine giriştiğini belirtiyor. Assange'a göre Obama istese bile ciddi bir değişiklik yapamaz. Böyle bir durumda NSA ve CIA gibi kurumların Obama için kirli bir kampanya yürütebileceği tehlikesine değinen Assange söz konusu düzenlemeye ve Obama'ya inanılmaması gerektiğini belirtiyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat