0 Yorum

Twitter Rumuzu Yüzünden 15 Ay Hapis Cezası Aldı

15:16
Sosyal medyayı hakaret ve tehdit amacı ile kullanmayı görev gibi addedenlere ceza kapsamında mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı.

Twitter üzerinde Allah CC rumuzlu kullanıcı hesabı açan Ertan P. isimli bir öğretmene 15 ay hapis cezası verildi. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2012 yılında gelen bir şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ceza alan şahsın "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan yargılandığı ve cezasının mahkeme tarafından onandığı bildirildi.

twitter ismine hapis cezası

Yargılanan şahsın kişisel fikirlerini açıklamaktan öte ve düşünce özgürlüğünü aşan hakaretvari mesajları yüzünden hakkında iddianame hazırlandığı akabinde bu iddianame kapsamında yargılanıp yerel mahkemece cezasının onandığı belirtildi.

Ertan P. isimli öğretmenin ise savunması hayli manidar zira kendisi mahkemeye Allah CC rumuzlu twitter hesabını başka bir kullanıcıdan hacklediğini yani hesabın kendisi tarafından açılıp kullanılmadığını söyledi. Ancak iddia makamı olan savcılık ise ilgili zatın takipçilerine bu durumu yani "başka birisinin hesabını hacklediğini" belirtmeyişini aleyhte delil olarak mahkemeye sundu. Ayrıca ilgili zatın sürekli olarak hakaret ve aşağılayıcı paylaşımlar yapmaya devam ettiği de savcılık tarafından mahkeme heyetine belirtildi.

Sonuç ise Ertan P.'nin belirtilen suç isnadı kapsamında 15 aylık cezası oldu, cezası ertelenmeyen şahsın tek umudu ise Yargıtay'dan çıkacak lehte bir karar. İnternet'teki benzer vakıalara da emsal teşkil etmesi beklenen kararın Yargıtay tarafından onaylanması halinde bu tarz hakaret söylemlerinin yaptırımsız kalmayacağı düşünülüyor.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat