8 Yorum

179 TL Değerinde Teknoloji Harikası(!) Salatalık

17:17
Başlık aslında yurdum insanının başına gelen trajikomik bir hadiseden başka bir şey değil. Heyecanlanmayalım lütfen henüz teknoloji harikası bir salatalık üretilmedi.

telefon salatalık

Rize'de gerçekleşen bir hadise sonucu yukarıda gördüğünüz görsel habere konu oldu. Bir bayan vatandaşımız TV reklamlarında gördüğü telefonu 179 TL'ye almak isteyince elinde doğranmış bir kutu "hıyar" buldu. Evet bir kutu hıyar... Ve bu düzeni kuran "hıyar(lar)ın" insafına bakınız ki caanım salatalığı dilimleyip üstün hizmet anlayışı kapsamında Rizeli vatandaşımıza kargolamış.

İşin bu kısmında ise vatandaş ilgili TV kuruluşuna "dalga mı geçiyorsunuz" vari bir tepki ile (daha fazlasına terbiyemiz müsaade etmedi) çıkışıyor. TV çalışanları ise "efendim olur mu hiç öyle şey" deyip topu bir güzel kargo şirketine atıyor. Ancak kargo şirketi ise "vallahi kutuyu bile açmadık" diyerek mağdur vatandaşımıza gerekli savunmayı yapıyor. Vatandaş da ne yapsın tuzluğu alıp dilimleri bir güzel tuzluyor akabinde de üzerine bir bardak soğuk su içiyor. Şaka şaka...

SONUÇ MU?!

Kocaman bir "hiç" ama şimdilik. Güzel ülkemin güzel insanları, sistemdeki boşlukları adeta bir yaratık misali kullanan düzenbazlar tarafından sömürülmeye devam edecek gibi. Tabi ki tüketici konumundaki vatandaşlarımız bilinçli hareket eder ve mağdur oldukları noktalarda haklarını ararlarsa bu durum müstesna.

Konuya dair bilgilendirmede bulunan Rize Tüketiciler Derneği Başkanı Köksal Kasapoğlu bu tarz vakıaların artış gösterdiğini belirtiyor. Ve ekliyor:
Tüketicilerin mesafeli satışlarda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Ayrıca tüketiciler 15 gün içerisinde aldıkları ürünü cayma hakkı kapsamında geri iade edebilirler.
Yani olay burada kapanıyor. Devlet aklı böylesi utanç verici bir durum karşısında adi dolandırıcılık yapıldığını düşünmüyor gerekli merciler ve savcılık otokontrol mekanizmasını çalıştırmıyor da tüketicimiz "bilgilendiriliyor". Afiyet olsun güzel ülkem!

8 Yorum:

  1. yanlışınız var lenovo idepad z510 kullanıyorum arayıp istediğimi söyledim ve win8 dvdlerini 3 gün sonra elime geçti.

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirmeniz için teşekkürler.


    Lenovo'nun bir çok Windows 8 modelinde ilgili DVD'ler kutu içeriğine dahil değil. Bunu belirtmek adına üsteki yorumcuyu yetkili servise yönlendirmiştim.


    Ancak sizin aracılığınızla gördüğümüz o ki Lenovo Türkiye isteyen kullanıcılarına kurulum DVD'lerini gönderiyor.


    *Keşke ek bir talebe gerek kalmadan ilgili DVD'ler kutu içeriğinde yer alsaydı.


    Keyifli kullanımlar...

    YanıtlaSil
  3. Fikret Karağaçlı20 Kasım 2014 18:30

    ben lenovo z500 kullanıcısyım bilgisayarı aldığımda yedekleme yapmadım windows 7 yükledim şimdi fabrika ayarlarına çevirme istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  4. Yedek aldıgımızda resimler muzıkler vs. dosyalarda geri geliyor mu windows 8 kullanıyorum lenovo y510p gelişmiş seçenekler bulamadım bu arada acill cevap verırsenız sevınırım

    YanıtlaSil
  5. ben lenono z50 aldım daha 1 haftalık oyunlarımı yukledım ve yedekledim bı sekılde sonra başka oyunu yüklemek ıstedım ama wındows sureklı engelledı oyunu ındıremedım oyunu tehdıt olarak algıladığı ıcın smart scren sonra kafama ne estıyse dedım kurtarmadan gerı yuklıyım belkı duzelır recoveryı açtım ama yanlışlıkla sıstem kurtarma yontemını yapmışım pc gerı yuklendı menü turkce ama gerı kalan hersey ınfgılızce yanı ana dıle donmus bunu nasıl gıdere bılırım acaba ?

    YanıtlaSil
  6. sarz yerinin yanında kücük bi düme var bilgisayarı kapatıp ona bas sonra recovery yap türkçe kur

    YanıtlaSil
  7. Bende İngilizce Bu Ama

    YanıtlaSil
  8. merhabalar ben lenovo G50 aldım ancak bilgisayarın sistem dili ingilizce ama bütün ayarları türkçe. her yolu denedim olmuyo yani türkçe dil pakedini direkt indirmiyo.acaba one key recovery den birşeyler yapabilirmiym. lütfen bilgisi olan bir yanıt yapsın

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat