4 Yorum

Tarayıcı Savaşları

13:30
tarayıcı savaşları, browser istatistikleri, hangi tarayıcı daha iyi, chrome, ie, firefox
Tarayıcı savaşları
Internet Explorer'ın her geçen gün Chrome karşısında kaybettiği kan IE'yi 2.liğe itmiş ve Chrome'u 1 numara yapmıştı. Nitekim bu durum yine böyle devam etmekte tabi...

IE'nin kullanıcıların
çoğu tarafından tozlu raflara itilişi o raftan inmemek üzere terk edilişi midir, yoksa IE'yi küllerinden pardon tozların yeniden doğuracak bir tetikleyici hareket midir; henüz bilemiyoruz. Ancak ufukta buna dair pek bir sinyal yok.

Windows 8'in ve Phone 8'in izleyeceği yol IE'nin de gidişatını belirleyecektir elbette. Eğer tekdüze en önemlisi yavaş ve klasik bir şekilde Windows'un kullanıcıyı soru sorarak(şu eklenti çalışsın mı, bu yüklensin mi, tekrar sorsun mu vs.) boğma durumu, sürekli çökmesi, sayfaların oldukça geç açılması yeni yüzüyle "Internet Explorer 10" için de geçerli olursa, uygulama marketi hala geç kalmaya devam ederse bu saydıklarımızdan muzdarip olmak istemeyenler Chrome veya Firefox belki Opera-Safari demeye devam edeceklerdir!

İşin istatistiğine gelince de 2002 yılının Ocak ayında %85.8 ile tarayıcı pazar pastasının obur yiyicisi konumundaki IE 2012 yılının aynı ayında %37.4'e kadar düşmüştü, şu an ise pazardaki ağırlığı StatCounter küresel verilerine göre %32.85'e kadar inmiş durumda. Bir önceki aya nispeten çok küçük bir artış yaşasa da  IE'nin sonu pek de iç açıcı görünmüyor.

Genel veriler ise 2012 Ağustos ayı için şöyle

Chrome :  %33.59
IE            :  %32.85
Firefox    :  %22.85
Safari     :  %7.39
Opera    :  %1.63

Görünen köy kılavuz istemez demişler boşuna mı demişler?! Tabi ki de "hayır" yani ne demek istiyoruz? Chrome'un krallığı yaklaşık 1 puan önde olmak kaydıyla da olsa sürüyor. Bakalım tarayıcı dünyasında mutlak monarşiyi sonlandıran Chrome'un tahtını da sallayan olacak mı? Üç vakte kadar taht kavgaları görüyorum ;)
Veni vidi vici...
Sonraki Kayıt
Önceki
Bu ilk haberdir.

4 Yorum:

  1. Tabiki Chrome, paslanmaz ki bu :D

    YanıtlaSil
  2. yandex browser'ın turbo modu işe yarıyor ve hatta müthiş. genelde chrome arada bir yandex tarayıcı derim ben

    YanıtlaSil
  3. buralar eskiden tarlaydı >> bu bir disqus test mesajıdır

    YanıtlaSil
  4. öğretmenim mebbis ve e-okul'daki işlerimi yapmak için İE kullanıyorum. Yoksa pcden kaldıracağım

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat