Bir Yorum

Bilimin Büyüsü: Festo BionicOpter

22:44

Robot Endüstrisi Sınırları Zorluyor:

Teknolojik ARGE çalışmalarına oldukça yatırım yapan Festo isimli endüstriyel şirketin uçan robotlar konusunda deneyimli olması çok güç gibi görünen bir çalışmanın hayat bulmasında oldukça etkili oldu.

 Festo BionicOpter
 Festo BionicOpter

Güç gibi görünen çalışma uçan bir helikopter sineği(yusufçuk) robotu yapmaktı; çok daha mikro formda tasarım ve ekipman geliştirmek gerektiği için güç bir çalışma. Ancak başta da belirttiğimiz gibi Festo için çok daha aşılası sorunlar bunlar, Festo uçan martı robotuyla oldukça deneyim kazanmıştı zaten.

Boyu yaklaşık 44 cm olan bir robot BionicOpter, batılıların dragonfly dediği bizlerin de helikopter sineği dediğimiz o uçan böceğin bir droid hali aslında. Oldukça gelişmiş davranışlara sahip BionicOpter, havada askıda kalma ve istenen yöne gidebilmesi gibi başlıca eylemleri gerçekleştirebiliyor. 

Saniyede 20 kez karbon-fiber yapımı kanatlarını hareket ettirebiliyor; videosunda da görebileceğiniz gibi havada süzülüyor adeta.

 Festo BionicOpter
 Festo BionicOpter

Akıllı telefonlardaki uygulama sayesinde kontrol edilebilir olacağını söylüyor Festo yetkilileri. Yani büyüklere yeni bir oyuncak daha geliyor demek oluyor bu. Şu an için BionicOpter'in ne zaman ve hangi fiyatla geleceğine dair bir bilgi verilmiyor. Ancak yaklaşık olarak iyi bir bir model uçağına eş değer bir fiyat aralığında gelebilir.

Videoya geçelim ve robot endüstrisinin geldiği noktayı seyredelim; geleceğe dönüş'üyoruz :)

   
TeknolojiManya Blog

1 Yorum:

  1. böceklerden de şüphe duyacağız demek ki. ah dünya daha nelere gebesin kim bilir!

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat