2 Yorum

Dokunmatik Alternatifi MYO Kol Bandı

17:00

Thalmic Labs'ın yeni ürünü MYO Armband

Bilgisayarların en erken dönemlerinde kodlara dayalı kullanıcı etkileşimi sunması, sonrasında grafik arayüzleri derken en yaygın kullanım şekli mouse+klavye ikilisi de dokunmatik ekranların yaygınlaşması ile azalma gösterdi.

 MYO armband
 MYO Kol Bandı 

İlk tanıtımı yapıldığında dokunmatik ekranlara alternatif olabileceği düşünülen Microsoft Kinect'in henüz yaygınlaşmaması ve hala oldukça geliştirilmeye ihtiyaç duyması dokunmatik ekranlara karşı elini zayıf kılıyor.

Şu sıralar Thalmic Labs'ın üzerinde çalıştığı ve 2013 yılının sonlarına doğru piyasa çıkarmayı planladığı bir başka dokunmatik alternatifi daha var.

Önkola takılan silindir şeklindeki bir elektornik bant vasıtasıyla bilgisayarınızı yönlendirmeniz mümkün olacak. Oyun oynamanın keyifli olacağı bir sistem geliştirdiklerini belirtiyor şirket çalışanları.

 MYO Kol Bandı
 MYO Kol Bandı 


Sitem ise özetle şöyle çalışıyor bandın hassas sensörleri parmak hareketleri sonucu kaslarda meydana gelen elektiriksel değişimleri algılıyor ve bunları bilgisayarın, akıllı telefonun veya bağlantı kurulabilecek cihazların algılayacağı kodlara dönüşütüryor sonrasında da Bluetooth 4.0 bağlantısı sayesinde komutları bilgisayara aktarıyor.

Şirket bir video yayınladı ve Mass Effect 3 oyununun MYO Armband ile oynanışı dahil çeşitli kullanım görselleri yayınladı. Oldukça başarılı ve şu an için anlık cevap verme süresinin çok iyi olduğu görülüyor

2 Yorum:

 
Aç-Kapat