10 Yorum

Windows Phone 8 Desteği 2014'te Biter..!

06:34
İtalyan mobil ağırlıklı Plaffo blogun haberine göre Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlara Microsoft tarafından verilen destek yaklaşık on altı ay sonra kesilecek ki bu tarihte 2014 yılının ikinci çeyreği oluyor.

Windows Phone 8 Nokia
Windows Phone 8 Nokia

Blogun haberine kaynak gösterdiği Microsoft'un destek dokümanına göre aslında Windows Phone 8 çoktan başlangıç ömrünü aşmış; Microsoft desteğin kesilmesi konusunda geri sayımı başlatmış durumda yani!

Microsoft'un toplam ömrü 2 yılı bile bulmayacak bir işletim sistemini niçin kullanıcılara sunduğu gerçekten hayret bir durum! Sanırım onlarda şöyle düşünmüş olabilirler "nasıl olsa en iyi 6 ayda bir en kötü 1 sene de telefon değiştiriyor insanlar" :)

Eğer böyle düşündüyse Microsoft çok yanlış yaptı. Birinci sebep halihazırda şu yazıyı okumadan önce Windows Phone 8'li bir akıllı telefon alan kişilerin öfkesini üzerine çekti, ikincisi de Windows Phone 8'li bir akıllı telefon almayı düşünen potansiyel müşterileri kaybetti.

Microsoft'un adını, Google ve Samsung ikilisi hayatımıza girdikten sonra çok az duyar olduk zaten bir de böyle politikalarla Nokia olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bakalım görelim; acaba Microsoft, Windows Phone 8'li telefonları bir sonraki işletim sistemine güncelleyecek mi yoksa kesilen destekle kullanıcılar orta da mı kalacaklar hep birlikte göreceğiz.

10 Yorum:

  1. ee adamlar haklı zurt prt telefon değiştiriyor millet

    YanıtlaSil
  2. microsofta güvenende kabahat win8li telefon alacak kişiler bir daha düşünsün derim

    YanıtlaSil
  3. Microsoftu nedense hiç sevmiiim. İlahi hikmet işte :O . Yok yok linux ve özgür yazılımların önünde takoz olduğu için sevmiim

    YanıtlaSil
  4. HABERİN DOĞRUSU!
    Microsoft 2014'te Windows Phone 7(!) için desteği keseceğini duyurdu.
    AYRICA!!!
    Windows Phone 7'li telefonların 8'e güncellenmemesinin sebebi OS kernelinin değişmesi ve Windows 8'le aynı kernele geçilmesidir. Bu da işletim sisteminin baştan aşağıya yenilenmesi demek oluyor. Nokia Lumia 900'ün tek çekirdekli işlemcisi o işletim sistemini KALDIRAMAZ. Kaldırsa bile güncelleme yapmak için gigabytelarca dosya indirmek gerekir. WP8'den sonra çıkacak sürümlerde kernel aynı olacak, bu yüzden yeni Lumia'ların %99 ihtimalle güncelleme alacağına emin olabilirsiniz.
    Windows Phone 8'li telefon alacaklar ise... Nokia Lumia 620'den çok memnunum. Bazen 512 mb ram'i olması oyunlarda can sıkıyor, 920, 820 ya da 8X alacaklar o sıkıntıyı zaten yaşamayacak. İşletim sisteminde küçük eksiklikler var ama performans açısından iOS ile başa baş gidiyorlar (Android çok büyük pişmanlıkmış). Bir iki güncellemeden sonra sorunsuz bir OS olacağından eminim. Windows 7/8 kullanıyorsanız avantajları zaten çok fazla (SKYDRIVE, Xbox Live, OneNote ve Office...). En büyük sorun market o da yaklaşık 1 sene sonra düzeltilir. Kısaca düşünmeden Windows Phone 8 alabilirsiniz, zaten piyasa böyle devam ederse 4 sene sonra Microsoft yeniden tepeye oturacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber içerisindeki "Microsoft'un destek dokümanı" isimli linke tıklarsanız Phone 8'in desteğinin ne zaman biteceğinin bile tarihlendirilmiş olduğunu görebilirsiniz.

      Değerlendirmeniz ve görüş bildirdiğiniz için teşekkürler ancak haberin içeriğinde yanlış olan bir bilgi yok.

      Teşekkürler.

      Sil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu haberler windows phone nin gelişmesini istemeyen androidciler tarafından yayınlanır. gönül rahatlığıyla alabilirsiniz windows phone işlemcili telefonn :D

    YanıtlaSil
  7. nokıaın tum hıssslerını microsaft satın alıdı sız hala ne yın peşindesiniz nokıanın tekrar tepeye oturmasından korkan android ciler bencede korkun

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat