Bir Yorum

Webflow Web Siteni Kendin Tasarla ve Yayınla

01:49
İnternet gibi "doğru kullanıldığında" tüm dünya ile bağlantı kurabildiğimiz, yığınla bilgiye ulaşabildiğimiz, sanaldan gerçek dünyamızı yönettiğimiz yani sıradan bir mail okuma işleminden çok daha fazlasını yapabildiğimiz "başka ne vardır acaba?" diye düşündüm ve cevap bulamadım , fikri olanların yorumlarını görmek isteriz.

Bu günlerde İnternetin daha da bireyselleşmesi ve kimlik kartları gibi sosyal profillerimizin bir değil birden fazla(1 değil, 2 değil 3 hiç değil :d ) çoklu hesaplarda oluşması aslında İnternete ne denli "bağlandığımızın" en önemli delillerinden; analiz raporlarına gerek yok yani. Hal bu durumdan mütevellit olunca, İnternet sitelerinin de kişilere özel bireyselleşmesi ve "ne idüğü belirsiz" hakkımızda hangi bilgileri kimlerle paylaştıklarını tam olarak bilemediğimiz sosyal medya sitelerine de mahkumiyetiz kalkmaya başlıyor.

Webflow Web Design

Fakat normalde bir siteyi hatta bir blogu yönetmek profesyonel destek veya site yönetim bilgisi gerektiriyor ki kod bilgisi deyince akan sular durmuyor direk "donuyor" çokları için. Tam da bu soruna %90 dan fazlaca bir oranla çözüm getiren bir siteyi ele alıyoruz bu yazıda. % 90 diyorum çünkü minicik de olsa internet dünyasına aşina olunmasını gereken temel düzeyde bilginizin de olması istenen bir sistem, mucize aramayalım. Henüz insanoğlu olarak "şunu yap, bunu yap" dediğimizde bizi anlayıp her şeyi yapacak düzeyde sistemlere de teknolojiye de sahip değiliz. Ama yazı konusu olan site o günlerin ön izlenimi gibi.

O günlere çok var o halde şurada anlaşalım biz, ne istediğimizi bilelim. Bir kere "ne istediğini" bilmeyene hiç bir sistem bir şey veremez. Velhasılı kelam az da olsa site geliştirmek adına, webde kendimi geliştiririm diyenler için ağır yükü bu site yükleniyor ve size tasarım, düzenleme, iyileşitime gibi daha aşılabilir, üstesinden gelinebilir konu başlıklar kalıyor. Tamam artık yazının baş karakteri Webflow'a değinelim, sıkılmayın hemen :)

Webflow Web Design

Webflow isimli bu girişimcilik örneği internet sitesi, kullanıcılara kendi sitelerini kendi zevk ve beğenilerine göre kendi başlarına kod bilgisi olmaksızın tasarımını yapma şansını veriyor. Üstelik ücretsiz ve oldukça kaliteli dahası bu sistemin oturması ve kabul görmesi çok büyük bir ihtimal dahilinde; gelecek var bu projede!

Sistem, hazır araçları emrinize veriyor ve siz de hayal gücünüz ile birleştirdiğiniz "ben şöyle bir şey istiyorum" kararlılığınızla site şablonunuzu dokumaya başlıyorsunuz. Görsel olarak kaliteli ve sistemin otomatik sunduğu mobil cihazlarla tam uyumlu web siteleri oluşturmak keyifli bir hal alıyor (yazıyı yazarken hala sistemi ve araçları kurcalıyorum ımm bu site bir harika dostum)

Aslında Webflow uzun süredir kapalı beta aşamasındaydı ve henüz kapılarını herkese açmış bulunuyor. Fakat kısa sürede 10.000 den fazla kullanıcı Webflow'a üye olmuş durumda toplam da ise 35.000 gibi üyeye sahip oldu bile, "sistem tutar" derken bu gerçekliği göz önüne alıyoruz. Bu son üyeler muhtemelen muhteşem eserler peşindeler yakında çok fazla ve üretken beyinlerin eserlerini görüp gıpta ile bakabiliriz.

Webflow Web Tasarım

Webflow yalnızca acemi tasarımcılar için değil aynı zamanda profesyonel tasarımcılar için de bulunmaz bir nimet. Ölç, biç, dizayn et, yayınla ve para kazan. Tabi iş ticarete dökülünce önce para vermek gerekiyor siteye sonra para kazanılıyor. Eh adamlar nasıl ekmek yesinler değil mi? Neyse biz ücretsiz kısmını değerlendirelim şimdilik.

Vlad ve Sergie Magdalin adlarında iki kardeşin kurduğu bu sistem Wordpress gibi popüler olmaya aday elbette ki sistemlerin mantıkları şu an için çok farklı ancak Webflow'un kolay oluşu Wordpress'i gölgesi altına alabilir. Belki Wordpress'e ihtiyaç bile azalacak düzeye gelebilir Webflow ile ki bu yalnızca bir öngörü.

Gücünü ve üretkenliğini HTML5 ile CSS3'ten alan sistem kod öğrenmeyi gerekli kılacak durumları ortaya çıkarsa bile Wordpress'in kod dili PHP'den çok daha kolay ve anlaşılır emin olunuz. Bu yapısıyla Webflow dikkatleri cezbetmiş durumda.
Webflow Web Design

Hazır taslaklar üzerinde çalışılabileceği gibi sıfırdan kendi üretiminiz şablonları oluşturmanız oldukça kolay. Bir çok yerde sürükle bırak ile buton, çerçeve, text alanı, menü ve bir sitede bulunan bir çok yapıyı eklemek mümkün. Webflow ile, eklenen bu elementlerin yanında nesne, resim, videolarınızı kolayca ölçekleyebilir yerleşimini keyfe keder yapabilirsiniz. Bu site bir harika demiştim :)

Eksik yanları da var elbetteki henüz emekleyen bir sistem için gayet de normal. Peki nedir bunlar derseniz çoklu sayfa desteğine henüz geçilmiş değil ve blogger gibi sistemler için şablon oluşturmak şu an için söz konusu değil. Bu konuyu özellikle sordum ve kuruculardan Bryant'dan cevap geldi:

-Blogger için bu sistem uyumlu mudur? Ya da gelecekte uyumlu olacak mı, buna dair bir plan var mı? Teşekkürler

+Merhaba, kesinlikle! Muhtemelen üç ay sonra olacak. Teşekkürler

Webflow Web Design

Bryant meşhur olursa "bana bir Hi bile demişti" derim :)

Webflow sistemini üye olmadan da demosu ile deneyebilrisiniz. Üyelik için ücretsiz olan seçenek de size verilen haklar ise şöyle:
  • 3 faklı proje üretebilmek
  • Üretilen şablonları tekrar tekrar sınırsız sayıda dışarıya aktarmak
  • Forum desteği
Webflow oldukça iddialı ve onlarca yeni özelliği sisteme sürekli olarak eklemeyi planlıyorlar. İngilizce konusunda sorununuz yoksa sitede sunulan eğitim videolarını seyrederek Webflow'a tam hakimiyet sağlayabilir kimsenin zevklerine bağlı kalmadan kendi tema ve şablonunuzu üretebilirsiniz. 

Artık yazının sonuna gelmişken Webflow'u da bir ziyaret etmek isteyenler Demo kısmına tıklayabilirler ve neyden bahsettiğimizi canlı olarak görebilirler

1 Yorum:

  1. webmaster serhan20 Ağustos 2013 00:29

    Yazı müthiş olmuş hocam bilgilendirme için teşekküler

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat