2 Yorum

Sonsuza Kadar Ücretsiz Baidu Antivirüs

16:46
Google'ın, Çin arama motoru pazarında yanından bile geçemediği bir çok insanın ise adını dahi bilmediği ancak Çin ve Uzak Doğu Asya'da tam anlamıyla dev bir arama motoru olan Baidu'nun bilgisayar kullanıcılarına sonsuza dek ücretsiz kullanabileceklerine dair taahhüt verdiği Baidu Antivirüs programını tanıtıyoruz.

Baidu Antivirüs

Baidu Antivirüs programı rakiplerine oranla oldukça küçük bir boyuta sahip; virüsleri, trojan ve malware gibi zararlıları bulut tabanlı sistemiyle çok çabuk tespit edebilen yapıda tasarlanmış. Diğer bir çok antivirüs programının bilgisayarların işlemcilerini ve RAMlerini çok fazla kullanmalarından dolayı oluşan kasma ve donma gibi problemler Baidu Antivirüs'te düşük sistemli PC'lerde bile -neredeyse- görülmüyor.

Ücretsiz olmasının tüm avantajlarını kullanabileceğiniz Baidu Antivirüs ile güncellemeleri ve virüs tanımlamalarını kolayca karşıdan indirebiliyorsunuz. Bulut tabanlı virüs tanımlama sistemi sayesinde en son yayılan virüs ve zararlıları çok hızlı bir şekilde sistemine dahil edebiliyor bu sayede zararlılara karşı çok daha fazla korunma şansınız oluyor. Oldukça hızlı ve etkin tarama yapabilen Baidu Antivirüs virüs ve zararlı yakalamak konusunda epey bir başarılı ve şimdiden adından söz ettirmeye başladı.

Aynı zamanda kendisini antivirüs programları arasında kabul ettirmiş olan Avira'nın antivirüs denetleme motorunu da kullanabilmeyi mümkün hale getiren Baidu Anrivirüs programında ister kendi yerel motorunu isterseniz de Avira motorunu da kullanabiliyorsunuz. Virüsleri bu sayede farklı sistemle taramanız ve bulmanız çok daha olası hale geliyor. Bu yönüyle eşsiz olan Baidu Antivirüs size üç farklı virüs tarama motoru seçeneği sunuyor. Kendi yerel çevrimdışı Baidu Antivirüs motoru, Baidu Bulut tabanlı antivirüs motoru ve de az önce bahsettiğimiz Avira Antivirüs motoru. Bu çoklu motor yapısıyla %99 virüs ve zararlı yakalama potansiyeli olduğunu belirten Baidu Antivirüs yetkilileri sistemlerini sürekli geliştirdiklerini de belirtiyorlar. 

Piyasada bir çok ücretsiz antivirüs programı mevcut muhtemelen Avast, AVG, Avira gibi antivirüs devlerinin isimlerini duymuşsunuzdur ya da halihazırda bunlardan birisi bilgisayarınızda kuruludur fakat bu saydığımız isimler ve bunlar gibi diğer ücretsiz antivirüs programları kısıtlı özellikler ile geliyorlar yani satın alma opsiyonunu gündemde tutmak adına sadece belirli özeliklerini ücretsiz sunuyorlar. İşte bu noktada Baidu Antivirüs tamamen ayrışıyor çünkü bütün özellikleriyle ücretsiz ve de sonsuza kadar ücretsiz kalacak.

Baidu Antivirüs indir download

Baidu Antivirüs'ün en güzel yanlarından birisi olan 24 saat gerçek zamanlı sistem ve dosya korumasının yanında USB ve harici belleklerin PC'ye bağlanmasından hemen sonra yaptığı otomatik tarama ile USB virüslerine de karşı aktif bir koruma sağlayabiliyor, Baidu Antivirüs'ün USB koruması kesinlikle çok efektif çalışıyor şu ana kadar hiç bir cihazı atlamadı ve USB bellekleri tamamen tarayarak güvenli kullanım sağladı. Yukarıda da bahsettiğimiz diğer bir çok ücretsiz antivirüs programı bu özelliklerini ek ücret ile kullanıcılara sunuyorlar Baidu ise tamamen ücretsiz kullanım sağlıyor.

Baidu Antivirüs kullanırken kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan özelliklerinden birisi de İnternet gibi büyük bir deryadan indirdiğiniz dosyaları otomatik olarak taraması ve güvenli bulduğu dosya/programları kullanıcılara sunması. Çok hızlı bir şekilde yaptığı bu tarama işlemi sayesinde herhangi bir zararlıyı barındıran dosyayı bilgisayarınızın hafızasına henüz yerleşmeden kaldırma şansınız oluyor.

Baidu Antivirüs free

Baidu Antivirüs'ü denemek için çok fazla neden var şüphesiz, sisteminizde kurulu yaygın olarak da kullanılan Antivirüs programlarıyla uyumlu olduğunu da düşünürsek Baidu Antivirüs'ü denemekle belki de çok güvendiğiniz antivirüs programınızın bulamadığı virüs ve zararlıları bulabilirsiniz. Şahsen ben Avast'a çok güvendiğim halde 5'den fazla zararlıyı bulan Baidu Antivirüs'e hayran kalmış durumdayım. 
Avast'ın kulaklıkla İnternette gezinirken, açtığım bir sekmede zararlı bulduğunu iddia edip benim tavana zıplmama sebep olan aniden çaldığı o uyarı sesinin Avast geliştiricilerinin kabuslarına girmesini diliyorum değdi mi yani bu trojanlar da neyin nesi?! :D

Baidu Antivirüs programının en büyük dezavantajı dil seçeneklerinin "şimdilik" kısıtlı olması. Şimdilik diyorum çünkü İngilizce, Tayca ve Portekizce gibi yaygın kullanılan dillere öncelik veren Baidu yakında Türkçe'nin de dahil olduğu bir çok dile destek verecektir. Baidu Antivirüs'ün arayüzü oldukça basit olduğundan giriş seviyesindeki İngilizce bilgisi ya da Google Çeviri bile yeterli olabilir bu yüzden Baidu Antivirüs'ün en büyük dezavantajı aslında "kadı kızında da olur bu kadar kusur" dedikleri cinsten.

Yaklaşık olarak 1 ayı geçkin süredir kullandığımız ve deneme sürecinde herhangi bir sorun yaşamadığımız Baidu Antivirüs'ün yazısı için epey bir süre bekledik ve kesinlikle tavsiye ediyoruz. Siz de Baidu Antivirüs'ü deneyebilir ve denetebilirsiniz bu sayede tamamen ücretsiz olan bu programın gelişimine katkı sunduğunuz gibi onu sınırsız ve sonsuza kadar( Dünya'nın o kadar ömrü yok :d ) ücretsiz kullanabilirsiniz. 
Nedir yani daha da mı virüsü yaydıklarına dair haklarında olumsuz beyanlar bulunan antivirüs programlarına para verelim bunca yıldır yeter değil mi?! :)

Yazının sonunda yorum bölümün etkisini dağıtmak ve konuya dönmek adına Baidu Antivirüs'ün indirme linkini veriyoruz buyrun virüssüz günler: 

2 Yorum:

  1. Kaspersky kurulu bir bilgisayarda virüs bulunca hangisine güvenmek gerekir diye düşündüm. Çin işi baidu mu yoksa Rus işi kaspersky mi

    YanıtlaSil
  2. 360 Total de iyidir

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat