0 Yorum

YouTube HTML5 Video Oynatıcısı Flash Sorunu Olanlara

19:49
Flash oynatıcıların yeni nesil teknolojilere göre hantal yapıda olmaları çeşitli sorunların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Örneğin YouTube gibi video içerikli sitelerde eksik eklenti uyarısının yanı sıra donma, video oynatmama gibi bir çok problemle karşılaşmak mümkün.

YouTube HTML5

Bir kaç yıl önce Flash teknolojisini ciddi bir şekilde eleştiren Steve Jobs'tan sonra Adobe, Flash oynatıcısında istikrar yenilikleri ve sorunlara çözüm için güncelleştirmeler yayınlasa da bir gerçek var ki artık ibre HTML5'den yana dönmüş durumda. Yeni nesil bir çok tarayıcı özellikle de akıllı telefonlardaki/tabletlerdeki mobil tarayıcılar flash unsurları desteklemiyorlar. İnternette gezinirken eksik eklenti uyarısıyla karşılaşmışsınızdır muhtemelen.

Adobe Flash Player eklentisini bir şekilde edinmeyi başarsanız bile YouTube gibi bir çok videoyu ya da ortamı İnternet tarayıcınızda açmayı başaramıyorsanız Flash oynatıcıların neden hantal ve eski teknoloji olduğunu daha net gözlemleyebilirsiniz. 

YouTube kendi inisiyatifinde video oynatma seçeneği sunuyor. Buna göre basit bir iki adımda YouTube videolarını bilgisayarınızda ya da tarayıcınızda Flash eklentisi olmasa bile çalıştırabilmek mümkün hale gelebiliyor. 

Uzun süredir geliştirme çalışmaları devam eden YouTube HTML 5 video oynatıcısını tarayıcınızda aktifleştirmek ve Flash oynatıcının sorunlarından kurtulmak için YouTube HTML5 adresine tıklamanız yeterli.

YouTube HTML5

İnternet tarayıcınızda* açılan yeni sekmede "HTML5 Denemesine Katıl" kısmına tıkladıktan sonra otomatik olarak YouTube, videoları HTLM5 teknolojisi ile oynatacak. Eğer Youtube HTML 5 video oynatıcısından memnun kalmazsanız aynı adrese girip "HTML5 Denemesinden Ayrıl" kısmına tıklamanız yeterli olacaktır.
*YouTube HTML5 video oynatıcısının Firefox, Google Chrome, Opera, Safari ve Internet Explorer uyumlu sürümleri YouTube tarafından listede belirtilmiştir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat