2 Yorum

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları Çözümü

14:02
Bildiğiniz üzere Samsung tarafından resmi olarak yayınlanan Galaxy Ace 2 Jelly Bean güncellemesi oldukça kararsız bir yapıya sahip durumda. Bazı kullanıcılar Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesinden memnunken ve herhangi bir sorun -kasma donma gibi problemler- yaşamazken bazı kullanıcılar da tam aksine güncellemeden kasma ve donma sorunları nedeniyle hiç memnun değiller. Bu durumda Samsung'un alt-orta sekmede en çok satan akıllı telefonlarından birisi olan Galaxy Ace 2 için yayımladığı baştan savma güncelleme ile kullanıcılarını pek fazla önemsemediğini görmüş oluyoruz.
Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma

Blog olarak Ace 2 Jelly Bean güncellemesinin detaylarını bu başlık altında paylaştığımızdan bugüne kadar 140 civarında soru-cevap-geri bildirim halinde ilgili konuya yorum olarak gönderildi. Maalesef ki Ace 2 kullanıcılarının ekserisi Jelly Bean güncellemesinden muzdarip durumdalar. Samsung'dan uzun bir süredir ses çıkmaması ve herhangi bir iyileştirme-düzeltme güncelleştirmesinin yayınlanmamış olması nedeniyle Teknoloji Manya blog yazarları olarak temin ettiğimiz Ace 2 üzerinde donma ve kasma sorunları için iyi bir çözüm bulmaya çalıştık.

Basit bir iki adımla hiç bir şekilde akıllı telefonu riske atmaksızın ve garanti kapsamından da çıkarmadan Ace 2 Jelly Bean kasma ve donma sorunlarını büyük ölçüde kaldırdık. Çözüm sayesinde YouTube videolarındaki takılma, rehber açılış hızları ve arayüzde uygulamalar arasındaki geçişlerdeki takılma sorunları iyileştirilebiliyor. Diğer yandan Jelly Bean ile gelen Touchwiz de dahil olmak üzere bazı alıştığınız özelliklerden feragat etmek ya da daha doğru bir ifadeyle kurtulmanız gerekecek.

Başlamadan belirtelim Ace 2 Jelly Bean yüklü ve bahsettiğimiz sorunları içeren akıllı telefonda işe yarayan bu yöntemin tüm Ace 2 modellerinde işe yarayıp yaramayacağını bilmemiz mümkün değil. Samsung'un yapması gereken iyileştirme işlemini blog olarak sadece okuyucularımıza yarar sağlamak adına olaylı yoldan yapıyoruz, elbette ki bu işlemin işe yaramadığını düşünürseniz tek bir adımla işlemi geri alabilirsiniz. Artık başlayalım:

Öncelikle Ace 2 güç tasarrufu modu açıksa kapatın ardından Google Play uygulama mağazasına girip arama bölümüne "Nova Launcher" yazın.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Sorunları

Karşınıza çıkan yeni sayfada ilk sırada bulunan ücretsiz sürüme tıklayın (beğenirseniz sonra ek özellikli ücretli sürümü satın alabilirsiniz)
Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Kasma Sorunları



"Yükle" diyerek şu an için sadece 3.01 MB boyutundaki bu yeni Nova arayüz işleyiciyi Ace 2 akıllı telefonunuza kurun. Ardından "Aç" deyin. Tüm işlemler otomatik olarak gerçekleşecek ve yeni arayüz Ace 2 için aktif olacak.
Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Farkı daha ilk anda hissedeceksiniz :). Şunu açıkça belirtelim ki defalarca, Jelly Bean ile birlikte gelen varsayılan Touchwiz arayüzü ile Nova arayüzünü değişimli aktif ettik sonuç olarak Touchwiz'in asla kullanılmayacak olduğuna karar verdik. Nova arayüz işleyicisi resmen ışık hızında hareket ediyor Touchwiz'e göre.

Yukarıdaki görselde iki dikdörtgen bölüm göze çarpıyor. Kırmızı olan "Import from another Launcher" yazan bölüm size halihazırda Touchwiz arayüzündeki uygulamalarınızı taşıma olanağı sağlar. Bu sekmeye dokunursanız tıpkı Touchwiz'de olduğu gibi uygulamalarınızı ana sayfada ve diğer sayfalarda görebilirsiniz. Ancak belirtelim ki "Hava Durumu" çubuğu widgetı bir türlü aktif olmadı bunun gibi biraz üstünde uğraşmanız gerekebilecek noktalar olabilir bu gibi durumlarla uğraşmak yine de Jelly Bean Touchwiz arayüzüne katlanmaktan çok daha iyidir..!

Ana sayfanızda beliren "Nova Ayarları" widgetına tıklarsanız yeni arayüz işleyicinizin ayarlar sayfasına ulaşabilirsiniz. Sizi ilk olarak aşağıdaki görseldeki gibi bir ekran ve uyarı bölümü karşılayacaktır.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Görüldüğü üzere Touchwiz'i kullanırken açık bıraktığınız ve sistemi yoran uygulamaları kapatmanız gerektiğini söyleyen kırmızı bir bölüm görüyorsunuz.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma

"Önceki başlatıcı" yazan bölüme tıklayın ve karşınıza gelen ekrandaki uygulamaları sağa ya da sola sürükleyerek kalıcı olarak kapatın ve Ace 2 RAM kullanımını düşürerek sistemi daha da hızlandırın. Ayrıca Ace 2 ana sayfa tuşuna 2 saniyeden fazla basarak bu işlemi her zaman yapabilirsiniz hatta alışkanlık haline getirip sürekli sistemi aşırı yüklenmekten kurtarabilirsiniz.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Görselde görüldüğü gibi Nova arayüz işleyicisinin varsayılan ayarlarında Uygulamalar ve Widgetlar ayrı sekmeler halinde düzenlenmiş. Fakat geçiş yaparken arka plan resminiz görünmeyecektir aynı zamanda uygulamalarınız alfabetik olarak yeniden sıralanacaktır. Arka plan şeffaflığını ayarlamak için "Nova Ayarları" uygulamacığına tıklayın ardından "Uygulama Menüsü" ve "Arka Plan Saydamlığı" çubuğunu sağa kaydırarak uygulama geçişleri arasındaki şeffaflığı artırabilirsiniz. Diğer yandan uygulama menüsünün en alt kısmında bulunan gelişmiş kısmını açıp sekmeleri ayır tikini işaretleyin bu sayede uygulamaları ve widgetları birbirlerinden ayırabilirsiniz.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Aynı bölümden kaydırma efektini açıp kapatabilirsiniz, kapattığınız takdirde uygulama geçiş hızı çok daha artacak ve akıllı telefonunuzun sistemi çok daha az yorulacaktır.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Diğer özelliklerini ve geçiş efektlerini kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Nova Launcher'da bulduğum tek eksik, uygulama geçişleri sırasında alt bölümde rakamların olmaması bu yüzden ulaşmak istediğiniz uygulamaya gelmek için tüm uygulamalar arasında dolaşmanız gerekiyor. Uygulama listesi kabarık olanların canı biraz da olsa bu duruma sıkılabilir.

Galaxy Ace 2 akıllı telefonunuzun güç tasarruf modunu artık açabilirsiniz ve telefonunuzu kapatıp bir süre bekledikten sonra tekrar açabilirsiniz. Bu durumda sizi aşağıdaki görseldeki gibi bir ekran karşılayacaktır.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Eğer Nova arayüz işleyicisinin performansından memnun kaldıysanız. "Nova Launcher" yazan bölümü aktif edin ve aşağıdaki butonlardan "Her zaman"ı tıklayın. Artık akıllı telefonunuzun varsayılan arayüzü Nova tarafından sağlanacak siz de Touchwiz'in yaşattığı donma kasma kabusundan kurtulabileceksiniz.

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean Donma Kasma Sorunları

Eğer siz de Touchwiz ile Nova arasında kişisel performans değerlendirmesi yapmak isterseniz "Nova Ayarları" widgetına tıklayın ekranı aşağıya doğru kaydırıp "Varsayılan Ana Ekranı Seç" bölümünden tekrar tekrar Nova-Touchwiz arasında seçim yapın. Bu sayede hangi arayüzün sizin için daha verimli çalıştığını gözlemleyebilirsiniz. Ümit ediyoruz ki bu yöntem ile size yardımcı olabilmişizdir. Lütfen yorum bölümünden geri bildirimde bulunmayı unutmayın. Keyifli kullanımlar dileriz.

2 Yorum:

  1. Telefon kendine geldi samsung ve android iki berbat ikili

    YanıtlaSil
  2. Admin ben telefonumun ramini yükseltmek isttiyorum nasıl yükseltebilirim...Şuan bende jelly bean yüklü ramde 624 mb telefonun toplam rami 768 mb bu ramin hepsinin nasıl kullanabilirim(telefon samsung galaxy ace 2 i-8160)

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat