0 Yorum

Çin BattleField 4 Oyununa Yasak Koydu

20:22
Büyüme hızıyla, dünyanın kaynaklarını aşırı derecede sömürme hızıyla, dünyayı çok daha kirli bir yer haline getirmesiyle, kendisine ait olmayan toprakları(D.Türkistan, Tibet vb.) hala işgal altında tutmasıyla, komşularına sürekli şov yapmasıyla  dünya gündemine sık sık gelen Asya devi Çin bu büyüklüğüyle tezat oluşturacak kadar da "korkak" bir ülke!..

battlefield 4 çin china

Öyle ki ülkenin yetkilileri BattleField isimli başarılı savaş oyunu serisinin son üyesi BattleField 4'ün senaryosundan bile korkmuş durumdalar. Çin Kültür Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda bu oyun Çin'in ulusal sınırları içerisinde yasaklı hale getirildi. 

Bu yasağa gerekçe olarak da oyunun hikayesinin "rahatsız edici" ve "Çin gençliğini yozlaştırıcı" olduğunu belirten Çinli yetkililer işin aslını biraz maskeliyorlar. Zira oyunun senaryo bölümlerinin birisinde kurgu şöyle geçiyor: Çinli bir general Rus desteğiyle kendi hükumetine başkaldırıyor. Yasaklama için yeterli bir gerekçe!..

Hapşırıktan nem kapan Çin'in böylesine gizli(!) bir savaş stratejisi güden oyuna sessiz kalması beklenemezdi ki nihayetinde sonuç oyunun yasaklanmasıyla vuku bulmuş durumda. BattleField 4 oyununu edinenlerin 24 saat içerisinde oyunu silmeleri hayırlarına olacak çünkü Çinli yöneticiler bu konuda uyarıda bulunmuş durumdalar. Demedi demeyin!.. Çan çin çon!..

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat