0 Yorum

Mars One Projesi: Doğma Büyüme Marslılar Geliyor

15:20
İnsanlar olarak tarih öncesi dönemlerden bugüne kadar merakımızı cezbeden uzayın nadide gezegenlerinden olan Mars'ın uzaylıları yine biz insanlar olacağız. Mars'ın ilk sakinleri olmaya aday 1.058 gönüllü Mars One projesinin ilk elemesini geçmiş bulunuyorlar.

Mars One Projesi

Mars One isimli proje kapsamında Mars'ta bir daha geri dönmemek üzere yani kalıcı olarak ikamet edecek gönüllü seçim işlemini başlatan projeyle aynı isme sahip Mars One organizasyonu, yoğun talep sonucunda 200.000 gönüllünün Mars sakini olmak istediğini duyurmuştu. Ancak bu kadar insanı Mars'a götürmenin mümkün olmaması nedeniyle bir eleme işlemi yapıldı. Yapılan bu eleme işlemi sonucunda 1.058 kişiye 2014 ve 2015 yıllarında yapılacak eğitimlere katılma şansı doğdu.

Mars One Projesi

Mars One eğitimleri kapsamında Mars koşullarına yakın bir dizi simülasyon eğitimine katılacak olan gönüllülerin zihinsel ve bedensel olarak en dayanıklı olanları 2018 yılında Mars One görevi kapsamında "Dünyalı" değil "Marslı" olma yolunda olacaklar.

Nobel ödüllü kuramsal Fizikçi Prof. Gerard ‘t Hooft'a göre:
Bana göre bu proje insanoğlunun uzayda genişleme hayalinin gerçekleşebilmesi için tek yol.
Mars One Projesi

Mars'ta yaşanabilir ve sürdürülebilir hayat ortamını inşa edecek olan bu ilk kafilenin geriye dönüşleri ise mümkün olmayacak. Haliyle yeni nesiller doğma büyüme Marslı olacaklar tabi anne ve babaları Mars'ın zorlu koşullarında hayatta kalmayı başarabilirseler. 

Mars One organizasyonu finansman desteği için  Indiegogo destek kampanyası başlatmıştı. Şimdiden bir çok basın yayın kuruluşunun desteğini aldığı görülen Mars One projesi kar amacı gütmediği halde proje finansmanını sağlayacak gibi görünüyor. Indiegogo kapsamında ilk etapta 400.000 $ gibi bir fon desteği sağlamayı uman yetkililer bu miktarın yaklaşık dörtte birine ulaşmış durumdalar. 

Mars One Projesi

Yıl 2018 olduğunda televizyonlarımız karşısında heyecanla ilk Marslıları seyretmemize az kalmış gibi görünüyor. Mars One projesinin tanıtım filmini aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz:

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat