0 Yorum

Opera Max Mobil İnternet Kotasına Derman

19:17
Akıllı cihazların yaygınlaşması ile gün içerisinde sıklıkla kullandığımız İnternetin mobil destekli olması cepleri biraz yakabiliyor. Her şey iyi hoş kablolar yok, mesafeler kapsama alanları kadar geniş ancak büyük bir sorun en başından beri hep var "kota"... Opera'nın ise yeni bir çözümü var, artık mobil operatörler düşünsün :)

Opera Max Mobil İnternet

Opera'nın mobil tarayıcılar arasında popüler olması bir bakıma kota dostu olmasından da kaynaklanıyor. Opera geliştiricileri kullanıcıların canını sıkan kota sorununa daha etkin bir çözüm sunabilmek için Opera Max isimli yeni mobil tarayıcı geliştirmiş durumdalar.

Bu yeni tarayıcı sayesinde mobil olarak İnternette yapılan gezintiler çok daha az kotadan tüketecek. Şu an için beta aşamasında olan ve yalnızca Amerikalı Android kullanıcılarına açık olan tarayıcının İnternet gezinti hızını da hissedilir şekilde artırdığı belirtiliyor.

Opera Max Mobil İnternet

Opera'nın halihazırda sunduğu Turbo mod teknolojisinden daha iyi çalışan VPN teknolojisi sayesinde gezilen İnternet sitelerindeki görseller ve içerik önce VPN sunucularına aktarılıp sıkıştırılıyor ardından mobil kullanıcının tarayıcısına gönderiliyor. Ayrıca bu sistem sayesinde güvenli sörf deneyimi daha da pekişmiş oluyor.

Opera yetkililerinin belirttiğine göre Opera Max diğer tarayıcıların yapamadığı bir şeyi daha yapabiliyor o da videoları sıkıştırmak. İnternetin en çok kota tüketen içeriklerinden olan videoları Opera Max ile daha korkusuzca seyredebilmek mümkün olabilecek. Opera Max'ın çok daha iyi performans sunacak kararlı sürümünün çıkması ile birlikte paket aşımı, kota bitmesi gibi durumlar büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat