0 Yorum

Londra'ya Çılgın Proje: SkyCycle

16:23
Dünyaca ünlü ve önemli projelerin geliştiricisi Foster + Partners mimarlık ofisinin Londra şehir yöneticilerine sunduğu proje bisiklet tutkunlarını oldukça heyecanlandırdı.

SkyCycle

Dünya ülkelerinin trafik sorununu çözmek için farklı çözümler geliştirdiği günümüzde halihazırda yerin altında bir kaç kat metro sistemi bulunan Londra gibi mega şehirlerde bile trafik "baş belası" olmaya devam ediyor. Bisiklet gibi temiz ve az yer kaplayan çözümler içinse yeni ulaşım ağlarına gereksinim duyuluyor. Bu sebepten ötürü Londra merkezli mimarlık ofisi şehrin banliyö hatları üzerinde yükselecek 220 km uzunluğunda bir bisiklet yolu ağı kurulmasını teklif etti.

SkyCycle

"SkyCycle" olarak adlandırılan proje hayata geçirilebilirse yaya ve araç trafiğinden uzak şehre havadan hakim bol manzaralı bir ağ bisiklet tutkunlarına sunulmuş olacak. Kurulması planlanan güzergah 200 farklı giriş noktasına sahip olacak ve civarda yaşayan 6 milyon Londralı bu hava bisiklet ağını kullanabilecek. Temiz olmasının yanında sağlık açısından da önemli yeri olan bisikletin bizim şehirlerimizde de yaygınlaşması ve konsept projenin şehir yöneticilerimize örnek olmasını dileyelim.

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Aç-Kapat