Bir Yorum

Uydu Fotoğraflarından Kayıp Malezya Uçağının Bulunmasına Yardım Edebilirsiniz

16:40
Dünya gündemini uzun süredir meşgul eden üzücü kayıp uçak hadisesine çözüm bulmak için yetkililer kamuya açık bir programı başlattılar. Malezya Havayollarına ait 370 sefer sayılı uçağın kaybolduğu düşünülen bölgede bulunabilmesi için dünyanın yörüngesindeki uydulardan elde edilen fotoğraflar bir küme halinde tüm internet kullanıcılarına açılmış durumda.

Pekin'e uçmaktayken 239 yolcusuyla birlikte gizemli bir şekilde kaybolan ve şuana dek en ufak bir izine dahil rastlanamayan uçağın bulunması adına dünya tam anlamıyla seferber olmuş durumda. Bir çok ülke ve sivil toplum kuruluşu kayıp uçağın ve akıbeti belirsiz yolcuların bulunabilmesi için yoğun çalışmalar yürütüyorlar.

tomnod malaysia malezya find bul

DigitalGlobe isimli ticari bir uydu ağı işletmesinin başlattığı Tomnod isimli platform sayesinde 2 milyonu aşkın internet kullanıcısı kayıp uçağa ait olması muhtemel görüntüleri, oluşturulan fotoğraf havuzunda işaretleyerek arama kurtarma ekiplerine yardım etmeye çalışıyorlar.

Şimdiye kadar 650.000 kadar nokta uydu fotoğraflarından oluşan bu havuzda işaretlenmiş durumda. Uzmanlar bu platform sayesinde gönüllülerden gelen etiketleri ve işaretleri analiz ederek kayıp uçağa ulaşmayı deneyecekler.

Yetkililerin bildirdiğine göre 100 milyon defa Tomnod haritası görüntülenmişken toplamda piksel havuzunda yer alan birim alanlar her defasında 30 kez görüntülenmiş durumda. Dünyanın felaketler karşısında bir araya gelmesi ve gönüllü olarak zaman ayırması gerçekten sevindirici bir durum. Eğer siz de yeterli zamana sahipseniz ve gözlerinizin keskin olduğunu düşünüyorsanız oluşturulmuş olan bu fotoğraf havuzunda arama kurtarma çalışmalarında yer alabilirsiniz.

tomnod malaysia malezya find bul

Yapmanız gerek tek şey Tomnod platformuna giriş yapıp "Start Tagging" demek, karşınıza çıkan fotoğraflarda dikkatinizi çeken, bulutların yanında yahut okyanus üzerindeki, uçak veya benzeri cisimleri görselde de görülen simge setleri ile etiketlemek.

1 Yorum:

  1. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn't show up.
    Grrrr... well I'm not writing all that over again.
    Anyways, just wanted to say great blog!

    My site; Louis Vuitton Online

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat