2 Yorum

Meta SpaceGlasses Bu Gözlükler Bir Harika Dostum

00:17
Google Glass akıllı gözlüklerini duymayan yoktur herhalde. Eğer duymadıysanız Google Glass Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilir ve Google'ın kendisinden sürekli söz ettiren devrim niteliğindeki ürününü inceleyebilirsiniz. Ancak bugün çok daha büyük bir devrimin haberini sunacağız: SpaceGlasses

Meta SpaceGlasses

Evet adıyla müsemma bir gözlük "uzay gözlüğü" gerçekten şaşırtıcı ve" filmlerde olur ancak" dedirten bir gelecek vizyonuna sahip öyleki Google Glass bile biraz antika kalıyor bu gözlüğün yanında; daha çıkmadan antika oldun Glass :). Meta isimli firmanın teknoloji dünyasına sunduğu başka bir devrim SpaceGlasses.

Adının "uzay gözlüğü" olması onun ne kadar ileri bir gelecek fikrinden esinlendiğinin ispatı gibi. Sanal gerçeklik gözlüğü (ya da artırılmış gerçeklik gözlüğü) onu kullanmaya başladığınız anda önünüzde 3B sanal bir dünya oluşturuyor. Videosunda da göreceksiniz bu teknoloji oldukça şaşırtıcı.

Meta 1 SpaceGlasses

Örneğin en çok şaşırtan özelliklerinden birisi 3 boyutlu sanal gerçeklik ortamında bir vazoyu dizayn edip yine bir teknoloji harikası olan 3B yazıcıdan bire bir çıktısının alınmasına olanak sağlaması. Mevcut teknolojiye hakim olamadığı için üretken bireylerin çok kolay bir şekilde müthiş tasarımları ortaya çıkarması Meta 1 artırılmış gerçeklik gözlüklerinin daha da geliştirilmesi ile oldukça basit bir hal alacaktır. Böylece kıyılarda kalmış bir çok yetenek bizlere kendi dünyalarının kapılarını açabilecekler.

Meta SpaceGlasses

SpaceGlasses ile daha bir çok şeyi yapabilmek mümkün. Mesela Meta 1 cihazının belleğinde kayıtlı veriler sayesinde insanları, ortamları, nesneleri tanımıyor olsanız bile başınıza taktığınız SpaceGlasses size anında bilgi ekranları sunarak fikir edinmenizi sağlıyor. Google Glass'ın gerçekten çok ötesinde bir sisteme sahip ve hayran bırakıyor.

Google Glass ile Meta SpaceGlasses arasındaki en temel farklar ise Google Glass'ın çok daha az donanım özelliklerine sahip olması iken SpaceGlasses'ın daha üst düzey özelliklere sahip olması. Diğer yandan Glass sadece bulunan ortam ile etkileşim sağlarken, SpaceGlasses 3B dijital bir ortamı gerçek dünya içerisine dahil ediyor ve 3B ortamda yapılan sanal çalışmaları gerçek dünyamıza aktarabiliyor. Geliştirilme çalışmaları devam eden Meta 1 SpaceGlasses en son aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir tasarıma sahip olacak. 667 $'lık ön sipariş fiyatı da halihazırda resmi web sitesinde belirlenmiş durumda.

Meta SpaceGlasses

Meta SpaceGlasses'ın şaşırtan ve heyecan veren videosu:

Teknoloji Manya BLOG

2 Yorum:

  1. Haciiiiiii bununla ne strateji oynanır

    YanıtlaSil
  2. bu kadar gelişmese daaha iyidi teknoloji

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat