17 Yorum

TRAFI Türkiye Ulaşım Uygulaması Çıktı İndirin

20:32
TRAFI App Türkiye - İstanbul, Ankara, İzmir illerindeki metrobüs, otobüs, vapur, metro için tarife bilgileri sunan toplu taşıma seyahat planlayıcısıdır. TRAFI Türkiye, A noktasından B noktasına olan toplu taşıma seyahatlerinizi en kolay şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olur.

TRAFI Türkiye çıktı indir

Uygulama; metrobüs, otobüs, vapur, metro, tramvay tarifelerini, otobüs/metrobüslerin haritada gerçek zamanlı hareketlerini sunar. Sık kullandığınız güzergah ya da durakları "favorilerim" bölümüne ekleyerek aynı durakları tekrar tekrar girmek zorunda kalmazsınız. TRAFI Türkiye, Türkiye’deki en akıllı toplu taşıma uygulamasıdır!

TRAFI APP DOWNLOADTRAFI Türkiye çıktı indir

Gideceğiniz yerin tam adresini bilmiyor musunuz? Dert etmeyin - Arama bölümüne Foursquare'deki yer ismini yazın ve yola çıkın!

Özellikler:

  • Rota/Güzergah arama
  • En yakın durakların harita üzerinde interaktif sunumu
  • Metrobüs, otobüs, vapur, tramvay ve metro tarifeleri
  • Gerçek zamanlı bilgi
  • Otobüs hareketlerinin gerçek zamanlı sunumu 
  • Bir sonraki toplu taşımanın geliş saati 
  • Favori duraklar – hızlı erişim için sık kullandığınız güzergah ya da durakları kaydedebilirsiniz.

Geçerli şehirler:

  • İstanbul
  • Ankara
  • İzmir
  • Diğer iller çok yakında!

Trafi Türkiye trafik uygulaması iOS ve Android platformları için indirilebilir durumda. Siz de uygulama sayesinde şehir hatlarındaki ulaşımınızı kolaylaştırabilirsiniz. Trafi Türkiye indirmek için:


Trafi iOS İndir | Trafi Android İndir

17 Yorum:

  1. öncelikle merhaba.maksimum pil ömründe kullanıyorum bilgisayarımı ama şarjı % 100 dılmamaktadır.aşama aşama yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. %100 olmaması çok olağan bir durumdur. Çünkü bilgisayarınız çalışır konumdayken enerjisini pil üzerinden alır, pil boşaldıkça da sürekli enerji depolar.

    Sizin durumunuzda dikkat etmeniz gereken %100'e ne kadar uzak bir kullanılabilir seviye göründüğüdür.

    Örneğin %99-98 gibi pil dolum seviyeleri olağandır ve %100 olmaması ilk bahsettiğim nedenden ötürü gerçekleşir. Ancak %85 ya da aşağısındaki bir oran pilinizin enerjiyi depolayan hücrelerinin zarar görmüş olabileceği anlamına geliyor ki bu durumda %100 ve civarı bir rakama ulaşmak mümkün olmayacaktır.

    Pil durumunuzu görebilmek için lütfen ilgili yazımıza göz atın:

    YanıtlaSil
  3. http://teknolojimanya.blogspot buradan ilgili yeri kurduktan sonra pil yıpranması:%29,9 olarak görünmekte. pc i satınalalı yaklaşık 3 ay oldu bu kadar yıpran fazla ama.

    YanıtlaSil
  4. Bu duruma neden olabilecek sebepleri şöyle sıralamak mümkün:


    1- Laptop prize takılı durumda iken sürekli pilinizin dolup boşalmasına neden olan işlem yükü ile kullanılması. Örn, Oyun oynamak, CAD programları gibi sistem kaynaklarını ve haliyle pili sürekli aşırı tüketen programları v.s kullanmak.


    2- Laptopunuzun pil modunu bu yazıda önerdiğimiz 5. mod yerine 4. mod ile kullanmış olmanız ki bu durum pilinizi yıpratmış olabilecek en önemli sebep gibi görünüyor.


    Sizin bilgisayar kullanım ömrünüzden çok daha uzun süre boyunca Lenovo Laptop kullanımında pilin hiç yıpranmadığına bile bizzat şahit oldum. 3 aylık tecrübenizde piliniz için kötü bir tablo oluşmuş maalesef.


    Özetlemek gerekirse %29.9 luk ölü pil hücreleri için yapılabilecek bir şey yok. Ancak geri kalan %69.1 lik kısmı Lenovo Energy Management'ta Pil sekmesi altındaki yazıda belirttiğimiz 5. modu uygulayarak koruyabilir ve pilinizi daha uzun süre kullanılabilir seviyede tutabilirsiniz.


    Büyük geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    energy manager programı kullanıyorum fakat lenovo z510 ilk satın aldığımda gayet sorunsuz koruma modu seçeneğinde fişten çıkarsamda taksamda aynı şekilde sabit %60 seviyesini muhafaza ediyordu. son dönemdir. elektrik prizinden çıkart-tak yaptığımda şarz ilerliyor... Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  6. bende z510 var ve wifide sıkıntılar yasıyorum hep kesiliyor sebebi energy manager olarak söylediler ama ben yine de çözemedim

    YanıtlaSil
  7. ben bilgisayarımı yeni aldm koruma modunu etkinleştrdim bilgisayarı kullanırken şarj takılı durmalımı
    bu sayede pil daha uzun kullanılabilir değilmi

    YanıtlaSil
  8. merhabalar bilgisayarımın şarjı %14 gösteriyorken aniden kapanıyor sebebi nedir?

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    bilgisayarımın şarjı %18 de iken aniden 0 gösterip kapanmaktadır. pil sıfırlama işlemi yapmama rağmen düzelmedi neden nedir?

    YanıtlaSil
  10. bilgisayarımın şarjı%99 da kaldı ve azalmamaktadır.Aniden şarjı bitiyor ve kapanıyor sistemdeki arkadaşlarınız pıl sıfırlama işlemi yaptılar ve olmadı nedeni nedir acaba.

    YanıtlaSil
  11. Hakan Güneş15 Ocak 2018 02:00

    merhaba lenovo y510p ideapad laptop kullanıyorum. geçenlerde everest evn 740 model wirelles sinyal güçlendirici satın aldım 8 metre uzunluğunda usb kablosu var. yeğenimin lenovo laptobunda cihazı denedik çalıştı ama nedense benim laptobuma cihazı taktığımda çalışmıyor. cihazı usb 2.0 girişine taktığımda dıgıt dıgıt diye ses veriyor cihazı tanımıyor ve çalıştırmıyor. Bilgisayar tamircisine gösterdim aldığım cevap şu: böyle kablosu uzun olan cihazlar daha fazla elektrik voltajı istediğinden bazı laptoplarda çalışmayabiliyor dedi. bios ayarlarına girip cihazın usb girişlerine vereceği voltaj ayarını aradı bulamadı. yardımcı olurmusunuz lütfen nasıl çözebilirim bu sorunumu. şimdiden teşekkürler. takipte olacağım konuyu.

    YanıtlaSil
  12. Pilini Çıkararak Jarz Halinde Oynasan Srnin İçin İyi Olur Haliyle Pilede Zarar Veryorsun

    YanıtlaSil
  13. Energy manenget %70 yazısını gördükten kısa bir süre sonra bilgisayarim ısınıp kapanmaya başladı sebebini oyunlardan mi kaynaklanıyor ?

    YanıtlaSil
  14. Berkay Dalkıran9 Temmuz 2018 21:32

    Merhaba bende legion y520 modeli var ve pili çkarılamıyor energy management yok lenovo settings var.Haliyle oyun oynarken şarjda olmayınca performans düşüklüğü oluyo bende şarj 25-30 lara gelince şarja takıyorum ve öyle oynamaya devam ediyorum ama pilin yüzde kaçta olduğunu göremediğim için 100 ü geçiyor ve aradan 1-2 saat geçiyor.Bende lenovo settingsde tasarruf kipi diye birşey buldum. ve o seçeneğin altında da şöyle yazıyor:

    Bilgisayarınız çoğunlukla AC ye takılıysa bu ayarı kullanın
    Bu kip etkinleştirildiğinde pil sadece kapasitesinin %55 ila 60'ı kadar şarj edilir ve pil ömrü en üst düzeye çıkarılabilir.Ancak bu durumda bilgisayarınızı AC güç kaynağından ayırdıktan sonra kullanabileceğiniz süre kısalır.Bilgisayarınızın modeline bağlı olarak bu kip seçimi seçici olabilir.

    Şarjdayken bu kipi açıp öyle kullanırsam pile bir zararı veya faydası olur mu ?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Laptop pilleri genelde 0-100 % dolum boşaltım yapıldığı için erkenden kullanım dışı kalırlar. Bu yüzden Lenovo Energy Management ya da sizdeki ayarlar bölümü pilin ömrünü uzatmak için %50-%60 oranında pili doldurur. Bu sayede pilin boş kalan hücreleri yıpranmaya karşı korunur ve ilerleyen zamanla birlikte o kısımlar kullanılır.

    Ancak piliniz %50 oranında şarj edileceği için adaptör olmaksızın kullandığınız süre düşer bu durumda tekrar %50-60 şarj edip kullanabilirsiniz.

    Özetle:

    Pilinizin ömrünün uzaması için o ayarı %50-60 olarak belirleyin.

    YanıtlaSil
  16. ben indirdim nereden açıcam programı

    YanıtlaSil

 
Aç-Kapat